Home
  • Home
  • Nieuws
  • WAAROM OG3NE BLIJ MOET ZIJN DAT ZE HET SONGFESTIVAL NIET WONNEN

WAAROM OG3NE BLIJ MOET ZIJN DAT ZE HET SONGFESTIVAL NIET WONNEN

16 mei 2017 Nieuws


Zondag kwam OG3NE na het Songfestival-avontuur weer terug naar Nederland. Lisa, Shelley en Amy gingen in Kiev voor de winst, maar gingen teleurgesteld met een elfde plek naar huis. Het goede nieuws is, dat de zusjes nu in ieder geval niet in het onderstaande rijtje Songfestival-winnaars terechtkomen! Want van deze recente winnaars horen we al een tijdje helemaal niets…

1. Loreen – Euphoria

In 2012 scoorde Loreen met Eurphoria de meest succesvolle Eurovisie Songfestival-hit ooit in de Nederlandse hitlijsten, maar daarna werd het stil rondom de Zweedse zangeres. Heel stil. En dus probeerde ze dit jaar opnieuw mee te doen aan het Eurovisie Songfestival. Maar Loreen strandde al in de voorronde en haalde het Europese podium niet eens.

2. Jamala – 1944

Vorig jaar won de Oekraïense zangeres Jamala het Songfestival met haar politieke protestlied 1944. Jama-wie??? Precies. Kijk hieronder met welk nummer ze won, maar waarschijnlijk gaat er zelfs dan nog geen belletje bij je rinkelen:

3. Conchita Wurst – Rise Like A Phoenix

Thomas Neuwirth a.k.a. Conchita Wurst a.k.a. de vrouw met de baard won het Songfestival in 2014. In 2015 bracht Conchita nog wat singles uit, maar inmiddels heeft ze al twee jaar lang geen nieuwe muziek meer gemaakt. Thomas zou de glamourjurken én zijn alter-ego Conchita binnenkort zelfs helemaal definitief gedag zeggen om weer in broekpak door het leven te gaan…

4. Emmelie de Forest – Only Teardrops

In 2013 won de Deense zangeres Emmelie de Forest het Songfestival, maar in de laatste twee jaar heeft Emmelie geen nieuwe muziek meer gereleast. Wel schreef ze mee aan het nummer Never Give Up On You waarmee de Britse zangeres Lucie Jones dit jaar meedeed voor de UK. Lucie eindigde als vijftiende.

5. Ell & Nikki – Running Scared

Ken je Ell en Nikki nog? Waarschijnlijk niet, en dat kunnen we je ook niet kwalijk nemen. Het Azerbeidzjaanse duo won in 2011, maar heeft daarna nog maar één single uitgebracht die helemaal niets deed in de hitlijsten: Music’s Still Alive. Ze hebben in ieder geval wel gevoel voor humor. 😉


, , , , , ,

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *